Dit is het laatste instrument dat ik zelf gebouwd heb. De vraag wat voor instrument het precies is, is lastig te beantwoorden. Echter, ik heb het gebouwd en dus is het wat ik vind dat het is. En ik vind het een bouzouki.

Hij is gebaseerd op een ontwerp van Graham McDonald, een bouzouki met een gitaarvormige klankkast. Hoewel het instrument gestemd is en bespeeld wordt als een bouzouki, zorgt de grotere klankkast voor een diepere, warmere klank. Om dit echtra te benadrukken heb ik hem een extra groot klankgat gegeven. Ook is het bovenblad sterk gekromd, waardoor ik het extra dun kon maken: 2mm. Hierdoor is het een bijzonder luid instrument.

Door een ontwerpfout is het instrument vlak na de bouw licht beschadigd geraakt. Na de reparatie besloot ik om de stalen snaren eraf te halen en deze te vervangen door nylon. Dit is een combinatie die je vrijwel nooit ziet, omdat de meeste bouzouki´s niet luid genoeg zijn om verstaanbaar te blijven met nylon snaren. Zo niet dit instrument: zelf met nylon kan ik er bij sessie prima op spelen. De klank is uniek en zeer geschikt voor het begeleiden van rustige liedjes of deuntjes.