Biografie

Mijn intense en wispelturige relatie met de Ierse muziek begon rond 2007, toen ik begon met studeren. Na het horen van een paar Ierse liedjes voelde ik dat ik mee moest spelen. Het enige instrument dat voor handen was, was een oude, stoffige mondharmonica. Vanaf het moment dat ik mijn eerste riedeltje erop kon spelen was ik niet meer te redden.

Vrij kort daarop kocht ik mijn eerste gitaar, waarop ik mijzelf leerde begeleiden. Een beugel voor de mondharmonica betekende het begin van mijn éénmansact, waar ik mee begon op straat in Groningen.

2009 - 2014: Teetotallers
Begin 2009 ontmoette ik violist Herrick Schaink, met wie ik later dat jaar mijn podiumdebuut beleefde. Drie maanden later vormden wij samen met Cathinca van Sprundel en Dries Coone de Teetotallers: mijn eerste band.

Met de Teetotallers heb ik vier jaar lang door het hele land gespeeld en geleerd hoe het leven eruit ziet in een band. Met in het laatste jaar optredens op Castlefest, Keltfest, de Elf Fantasy Fair en de Archeon Midwinterfair hadden we als band redelijke bekendheid vergaard, dus het was niet zonder spijt dat we begin 2014 besloten met de band te stoppen.

2012 - Heden: Itchy Fingers
In 2012 besloten accordeonist Erik de Jong en ikzelf om als duo het podium op te gaan. Wij speelden al enkele jaren samen bij de sessies in O´Ceallaigh´s Pub in Groningen, wat betekende dat we met een degelijk repertoire begonnen. We kozen voor onszelf de naam Itchy Fingers, een naam die inmiddels ook op de programma´s van verschillende festivals gestaan heeft. In 2014 brachten we ons debuutalbum uit, een CD waar ik bijzonder trots op ben.

2014 - 2017: Sessioneers
In 2009 ontmoette ik Wesley Hollander op het Keltisch Midzomerfestival. Onze kennismaking bestond uit een impromptu jamsessie die binnen een kwartier uitgroeide tot een geïmproviseerd optreden. Deze manier van muziekmaken is vrij typerend voor de manier waarop wij drie jaar lang als "Sessioneers" op het podium stonden: energiek, enthousiast en niet al te zeer gebonden door muzikale of sociale conventies.

2015 - Heden: Four of a Kind
Eind 2014 waren mijn vriendin Suzanne en ik op Texel voor het Iers Weekend, om de workshops te volgens en te sessiën. Broer en zus Michael en Michelle Boere, die wij al langer kenden en waar wij al vaak bij sessies mee samen hadden gespeeld, waren daar ook. Toen er een open podium werd aangekondigd voor die avond vormden wij een act, en dit was zo´n succes dat we besloten dit vaker te doen. Het resultaat: Four of a Kind.

Solo
Mijn solo-act begon al vóór de Teetotallers, als straatmuzikant op de markt in Groningen. Door de jaren heen ben ik af en toe in mijn eentje het podium op blijven klimmen, wanneer het zo uit kwam. De laatste tijd doe ik dit steeds meer, vooral omdat ik op die manier vrij ben om helemaal zelf invulling aan mijn muziek te geven.

Naast de optredens heeft dit ook geresulteerd in twee solo-albums. In 2012 maakte ik de CD Playing With Myself, waar vooral vanuit de verschillende mondharmonica-verenigingen waar ik bekend ben erg lovende kritiek op kwam. Meer recent, in januari 2015, heb ik de CD Pulling Strings and Pushing Buttons uitgebracht. De eerste oplage is inmiddels bijna uitverkocht, wat ik beschouw als positieve feedback.