Naast mijn solo-act en velerlei gelegenheidsformaties speel ik momenteel in drie verschillende vaste formaties: Four of a Kind, Itchy Fingers en Withershins.

Four of a Kind

Four of a Kind is met niet minder dan vier muzikanten de grooste formatie waar ik op dit moment in speel. Suzanne Leeuw speelt bodhrán en tinwhistle. Michelle Boere speelt viool en bodhrán en zingt. Haar broer Michael Boere speelt verschillende whistles en is één van Nederlands beste uíllean pipers. Ikzelf bespeel uiteraard mijn mondharmonica en bouzouki. Onze muziek is uptempo en swingend, traditionele Ierse muziek met een moderne draai, met zowel tunes als vocale nummers.
Hoewel deze formatie nog niet bijzonder lang bestaat zijn we hard bezig naam te maken in de Nederlandse folkwereld.

Itchy Fingers

Itchy Fingers is een duo bestaande uit virtuoos accordeonist Erik de Jong en mijzelf.
Erik en ik leerden elkaar kennen toen ik nog in Groningen woonde en regelmatig bij de sessies in O´Ceallaigh´s kwam. Begin 2012 besloten wij om samen het podium op te gaan. Naast de accordeon waar hij bekend om is bespeelt Erik ook de bodhrán en tinwhistle. Gecombineerd met de verschillende instrumenten die ik zelf bespeel geeft dit enorm veel mogelijke combinaties en kunnen wij een zeer breed spectrum aan geluid neerzetten.

Itchy Fingers begon in eerste instantie met luistermuziek - een combinatie van Ierse en Schotse deunen en liedjes, bedoeld om een luisterend publiek mee te boeien en te vermaken. Daarnaast spelen wij muziek voor Balfolk, een verzamelnaam voor een groot aantal Franse, Vlaamse, Bretonse en andere internationala dansen.
Ook geven wij regelmatig workshops Schotse ceilidans in samenwerking met dansinstructrice Carieke Pol.

Naast Itchy Fingers speelt Erik nog in een aantal andere formaties, waaronder Hoppah, de Doggy Few en de Gonnagles.


Sessioneers

Van 2014 tot 2017 speelden Wesley Hollander en ik op het podium als "Sessioneers".


Gestopt : De Teetotallers

Van 2009 tot 2014 speelde ik in de vierkoppige folkband "de Teetotallers". Dit was mijn eerste band en samen Herrick, Dries en Cathinca heb ik op een kleine 70 verschillende podia gestaan, waarvan o.a. Castlefest, Keltfest, de Elf Fantasy Fair en de Archeon Midwinterfair toch zeker het vermelden waard zijn.